Buitenschoolse opvang / Tussenschoolse opvang

BSO Agnetendal

Bij ons staat spelen en plezier maken voorop!

BSO Agnetendal: uitdagende buitenschoolse opvang aan het Helenadal in Dommelen (Valkenswaard). We bieden een plek waar uw kind naar hartelust kan spelen. Samen met andere kinderen of even alleen. We hebben aandacht voor alle leeftijden en vinden het belangrijk dat uw kind zich bij ons thuis voelt. Er zijn volop mogelijkheden voor spel, ontdekking en creativiteit.

Mooi en ruim ingericht

Onze ruimtes binnen zijn zo ingericht dat ze tegemoet komen aan individuele wensen van kinderen. In de één kunnen ze creatief bezig zijn en in de ander bijvoorbeeld spelletjes doen of samen eten en drinken. In de hal hebben we een speciale ruimte ingericht waar we samen met de kinderen kunnen koken en waar een rustig plekje is om even lekker te lezen. We besteden veel aandacht aan een veilige en huiselijke sfeer met voldoende uitdaging voor uw kind.

Ook buiten zijn er genoeg faciliteiten om te ontspannen of actief bezig te zijn. Er is een pannakooi, een bos en we maken regelmatig gebruik van de naastgelegen sportvelden en de speeltuin in de wijk. Daarnaast bieden we de mogelijkheid voor het volgen van zwemlessen onder BSO tijd en in de winter kunnen de kinderen meedoen aan de ski-workshop.

Vrije tijd na schooltijd

BSO is vrije tijd en plezier hebben staat voorop. Uw kind mag zelf bepalen wat het wil doen. Lezen of op de computer. Schilderen of fietsen. Koken of toneel spelen, het kan allemaal. Naast vrij spel bieden we activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijden en behoeften van kinderen. Voor ons staat de verwondering van het kind centraal en spelen we in op de behoefte om nieuwe indrukken op te doen en hiervan te leren.

Contact met ouders

BSO Agnetendal wil een verrijkende aanvulling zijn op de thuisbasis en vindt goed contact met ouders erg belangrijk. Er is ruimte voor het maken van een praatje als u uw kind komt ophalen. Ieder jaar organiseren we oudergesprekken, ouderavonden en gezellige activiteiten waar ouders van harte welkom zijn, zoals een themamiddag en een afsluiting van het schooljaar. Ook verzorgen we regelmatig een nieuwsbrief met allerlei wetenswaardigheden die u via e-mail ontvangt. Met de oudercommissie bespreken we de algemene gang van zaken en de kwaliteit van de opvang.

Verschillende leeftijden

Onze buitenschoolse opvang heeft plaats voor maximaal 60 kinderen van 4 tot 13 jaar. Per 10 aanwezige kinderen is er 1 pedagogisch medewerker aanwezig. Uw kind wordt opgevangen in een basisgroep en vanuit daar maakt het kind de keuze waar het gaat spelen.

Openingstijden voor en na schooltijd

Voor de opvang na school is BSO Agnetendal geopend op maandag, dinsdag en donderdag vanaf einde schooltijd tot 19:00 uur. Op woensdag en vrijdag is de opvang op onze locatie Haagstraatplein. We bieden ook opvang aan voor schooltijd, dit is tussen 07:30 uur en 08:30 uur. We zorgen dan dat uw kind veilig op school komt. Op studiedagen zijn we geopend van 07:30 uur tot 19:00 uur.

Opvang ook tijdens schoolvakanties

We zijn 52 weken per jaar geopend. U kunt kiezen voor opvang met of opvang zonder schoolvakanties. Een geruststellende gedachte dat u hiervoor niet steeds iets anders hoeft te regelen. Bovendien geeft het uw kind duidelijkheid en continuïteit. Tijdens schoolvakanties zijn we geopend van 07:30 uur tot 19:00 uur.

BSOAgnetendal,

Helenadal 20, 5551 BJ Dommelen

Telefoonnummer : 040-2010307

agnetendal@horizonkinderopvang.nl

http://www.horizonkinderopvang.nl

 

TSO Agnetendal: De eeTClub
 

Tussen de middag eten en spelen in de eeTClub.

De naschoolse opvang wordt geregeld door Horizonkinderopvang.

De tussenschoolse opvang (het overblijven) is in handen van de Eetclub. Zij zijn een onderdeel van Kinderstad/Horizonkinderopvang.

Veel ouders werken allebei. Daarom bieden wij de kinderen de mogelijkheid om over te blijven in de eeTClub!

Kinderen verdienen het om een fijne lunchpauze te hebben, zodat zij fris en ontspannen aan de middag op school kunnen beginnen. Onze overblijfkrachten letten erop dat alle kinderen zich thuis voelen in onze eeTClub!

Heeft u uw kind nog niet aangemeld dan zien wij uw aanmelding graag zo vroeg mogelijk tegemoet, minimaal 1 maand voordat uw kind gebruik gaan maken van de eeTClub!

En inleveren bij BS Agnetendal (in de brievenbus van de eetclub).

Of het ingevulde formulier mag u ook per mail sturen naar: eetclubagnetendal@horizonkinderopvang.nl.

Is uw kind afwezig of moet het een keer extra overblijven meld dit dat 24 uur voorafgaande van de dag aan- en/of afmelden via het onderstaande mail adres of telefoonnummer.

Als er vragen en onduidelijkheden zijn kunt u mij bereiken via: EetclubAgnetendal@horizonkinderopvang.nl
of telefonisch via 06-83201823.
En op maandag - dinsdag -donderdag - vrijdag ben ik tussen 11.45 uur en 13.15 uur aanwezig bij het overblijven.
Binnenlopen mag altijd.

Karin Loijens

Coördinator eetclub Agnetendal

 

Relevante formulieren & folders